Beowebnet

najbolji hosting na Balkanu

24/7 prodaja & podrška hostinga
Individualni pristup ka klijentu
Najbolja hosting opcija
Jezik:

Početna > Baza znanja > Instrukcije > Uputstva za panel DirectAdmin > Kako dodati SSL sertifikat za sajt u DirectAdmin-u


Kako dodati SSL sertifikat za sajt u DirectAdmin-u
Instaliranje kupljenog sertifikata

Napomena: Da biste instalirali komercijalni sertifikat potrebna je namenska (dedicated) IP adresa.

Korak 1: Napravite zahtev za sertifikat (CSR)

Uđite u meni "Install SSL Certificates".

 

Izaberite "Create A Certificate Request". Unesite podatke o vašoj kompaniji. Common Name (Domain) - to je tačan naziv domena sa kojim povezan sertifikat. U gornjem primeru sertifikat će raditi sa adresom vrste: https://www.garis-host.com i neće sa https://garis-host.com.

 

Kada budete uneli sve informacije, kliknite na dugme "Save" na dnu ekrana. Videćete sliku sličnu ovoj:

Kopirajte ovaj tekst (uključujući linije "BEGIN/END CERTIFICATE REQUEST") u tekstualni editor (takav editor, naprimer je Windows Notepad, ali nije editor Word) i sačuvajte datoteku sa zahtevom na računar. Ova informacija trebaće Vam kada budete kupovati sertifikat.

Korak 2: Kupovina sertifikata

 

Da biste kupili sertifikat potrebno Vam je pripremiti podatke o sebi, o kompaniji, kao i sajtu:

- Zahtev na sertifikat (CSR)

- Softver koji generiše zahtev

- Ime vašeg sertifikata (common name - domen)

CSR (zahtev za sertifikat)

Dovoljno je uzeti generisani (iz panela) zahtev koji ste tek sad sačuvali na disk. Ovaj zahtev treba da se ubaci u formular porudžbe sertifikata . Uverite se da koristite jednostavan editor teksta. Kopirajte zahtev uključujući linije "BEGIN/END CERTIFICATE REQUEST".

Softver koji generiše zahtev (CSR)

Izaberite Apache-ModSSL, ili "Other" (Drugo) ukoliko ne vidite Apache-ModSSL na listi. Ne brinite ako pogrešite. Ova informacija potrebna je isključivo za statističke svrhe.

Common Name (Domena)

"Common Name" se odnosi na adresu vašeg sajta za koji ste naručili SSL sertifikat (gledajte Korak 1). Unesite ovu adresu bez "http://", ukoliko prodavac ne odredi drugačije.

Korak 3: Instaliranje sertifikata

Uđite u meni "Install SSL Certificates".Izaberite "Paste a pre-generated certificate and key". Kao što možete videti, ključ je već u polju za tekst. Odmah ubacite sertifikat nakon ključa i kliknite na dugme "Save".

Korak 4: Instaliranje korena sertifikata

Ako zajedno sa sertifikatom ste dobili matični (root) setrifikat (CA Root), onda treba instalirati ga na sledeći način. Vratite se u glavni meni za upravljanje sertifikatima SSL. Na dnu se nalazi link "Click Here to paste a CA Root Certificate". Kliknite na link i ubacite matični sertifikat u okviru za tekst i kliknite na "Save".

Važna napomena: Obavezno postavite vrednost u polju "Use a CA Cert.".

Iako instaliranje CA Root sertifikata nije uvek potrebno, može se desiti da vaš SSL sertifikat neće ispravno raditi ako ne obavite ovaj završni korak.

Preuzimanje datoteka na raspolaganju preko sigurnog protokola (https)

Preuzeti datoteke može se preko ugrađenih u panelu putem File Manager ili preko FTP. Fajlovi koji su dostupni preko https moraju učitavati se u fasciklu.

/domains/domain.com/private_html. Na primer:

/domains/vash_domen.com/private_html/index.html ---> https://www.vash_domen.com/index.html

/domains/domain.com/private_html/secure/index.html ---> https://www.vash_domen.com/secure/index.htmlJe li Vam ovaj odgovor pomogao?

Dodaj među favorite Dodaj među favorite    Ispiši članak Ispiši članak

Takođe pročitajte

Powered by WHMCompleteSolution