Beowebnet

najbolji hosting na Balkanu

24/7 prodaja & podrška hostinga
Individualni pristup ka klijentu
Najbolja hosting opcija
Jezik:

Početna > Baza znanja > SSL sertifikat > SSL serifikat besplatno


SSL serifikat besplatno
Većina web mastera razmišlja o poboljšanju položaja svog sajta na različite načine. A jedan od načina je putem SSL kodiranja, SSL sertifikata. Koji mi svojim klijentima nudimo besplatno, kao i pomoć oko podešavanja SSL sertifikata. 
Zašto je SSL sertifikat važan za Vaš sajt pogledajte u daljem tekstu.
 
2014. godine, objavljeno je da Google je izabrao zaštićenu SSL konekciju kao zvanični signal za rangiranje web stranice. Mnogi stručnjaci su posmatrali ovaj korak prilično nepromišljeno, te su mislili da takva vrsta zaštite nije potrebna. A glavno pitanje bilo je, koliko će SSL uticati na SEO?
 
Mnogi istraživači, u vezi sa ovim promenama obavljali su veliki broj eksperimenata tokom kojih je utvrđeno da SSL sertifikat može značajno uticati na poziciju sajta u pretraživačima. Iz ovog istraživanja donosimo Vam najvažnije.
 
Šta treba da znate o SSL i HTTP
Secure Sockets Layer, takođe je poznat kao SSL je protokol koji obezbeđuje sigurnost konekcije prilikom posete sajtovima. Šifrovanje se vrši ne na web stranici, nego tokom konekcije.
Što se tiče HTTP, saobraćaj nije šifrovan. Informacije koje se prenose putem ovog protokola mogu se pročitati na bilo kom serveru, što se ne može reći za HTTPS, koji šifrira podatke, a sve informacije o aktivnostima na sajtu su dostupne samo Vama. Moći ćete da saznate da li koristite sigurnu konekciju gledajući sa leve strane komandne linije u internet pregledaču. Obično, bezbedna konekcija je označena zelenim katancem.
 
Vizuelni testovi
Da bi se ispitala SSL konekcija i vidljivost, analizirani su bili prosečni rezultati rangiranja stranica, koji koristi HTTP / HTTPS. Analiza se zasniva na gledanosti URL-adrese, koja koristi 30 hiljada ključnih reči, i prati se na internetu od 2012. godine.
 
Objašnjenje grafika: crne linije prikazuju varijacije prosečnog indeksa vidljivosti sajta sa HTTP\HTTPS. Tamni prostor - to je siguran interval pouzdanosti od 99%. Rezultati posle crvene linije - HTTP konekcije na rang listi, i odmah može se videti kretanje crne linije nagore. Drugim rečima, ovde se vidi veza sa SSL-kodiranjem i vidljivosti stranica, odnosno, očigledna prednost.
 
Uticaj na SEO
Sada ćemo pogledati dobre primere sajtova koji su povećali broj posetilaca zbog protokola za šifrovanje.
 
Drugi faktori
Kao što se može videti na primeru Apple.com, nakon prelaska na protokol šifrovanja , vidljivost je povećana za 5%. Ostali su isto imali uspeha, ali malo manjeg. Generalno, na osnovu ovih pokazatelja, možemo zaključiti da postoji neka korelacija između SSL i povećanja vidljivosti. Prilikom prikupljanja podataka, istraživači su pokušali da smanje uticaj drugih faktora, ali se oni ne mogu u potpunosti isključiti.
U ovom trenutku, gotovo sve kompanije koje su prevele svoje sajtove na šifrovane - primetili su poboljšanje u rangiranju. A kako se zna, Google pokušava da rangira velike kompanije iznad ostalih nakon ažuriranja.
 
Analiza stranica koje nisu kodirane
Takođe su analizirane nekodirane stranice da se vidi mogući prelaz i njihova naknada rast. Utvrđeno je da se položaj sajta može povećati za 5%.
 
Iako korišćenje SSL-a ne daje 100% poboljšanje vidljivosti na pretraživačima, koristeći šifrovani protokol, možete dobiti bar poverenje svojih korisnika. Eksperimenti su pokazali da kada korisnik vidi u levom uglu pretraživača zeleni katanac, on je skloniji da veruje ovom sajtu. Zbog toga je povećan rast privlačenja klijenata i smanjenje nivoa neuspeha. A ako se poboljšava količina posetioca onda rangiranje u Google postaje veće.


Je li Vam ovaj odgovor pomogao?

Dodaj među favorite Dodaj među favorite    Ispiši članak Ispiši članak


Powered by WHMCompleteSolution